2013-03-29 10:00:31• hírek • MTI

Fafeldolgozó 150 millió euróból Székelyföldön

Székelyföldön épít 150 millió eurós beruházással fafeldolgozó gyárat az osztrák Holzindustrie Schweighofer - jelentette be Gerald Schweighofer, a cég tulajdonosa Sepsiszentgyörgyön.

A Mediafax és az Agerpres hírügynökség jelentése szerint az osztrák cég képviselői sajtótájékoztatójukon elmondták, a Kovászna megyei Réty községbe 50 hektáros területre tervezett fafeldolgozó üzem 650 személynek ad majd közvetlenül munkát, közvetve pedig további 2000 munkahelyet generál a térségben.

A befektetők szándéka szerint az üzem 2014-ben kezd működni, és évente 800 ezer köbméter fát dolgoz fel. A megtermelt faanyagot elsősorban az ázsiai piacra szánják. Ennek elszállítását vasúton tervezik.

A székelyföldi beruházás fontosságát jelzi, hogy a csütörtöki sajtótájékoztatón részt vett Mircea Dusa védelmi miniszter, a kormány székelyföldi származású tagja, és Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke is.  
Gerald Schweighofer elmondta, azt követően határozott a székelyföldi beruházásról, hogy Olosz Gergely Kovászna megyei szenátortól a fafeldolgozás helyi hagyományairól értesült.

A rétyi lesz az osztrák befektető ötödik romániai gyára. A cég szászsebesi (Sebes) radauti, sireti és comanesti gyárában mintegy 2500 személyt foglalkoztat. A Holzindustrie Schweighofer eddig 300 millió eurót fektetett be Romániában, éves forgalma 300 millió euró.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: